F A S H I O N S H I P

F A S H I O N S H I P

Gazdálkodj okosan!

2018. március 18. - Fashionship

Neked van egy hónapra elegendő megtakarított pénzed? Nincs? Ne aggódj, a magyarok 70%-a van még ezzel hasonlóképpen. Fontos, hogy legyenek vésztartalékaink egy-egy váratlan eseményre. Például, ha tönkremenne a mosogatógépünk, akkor ne essünk rögtön pánikba, hogy most mi lesz vagy ha egy ismerősünk spontán áthív minket magához vacsorára ne kelljen lemondani amiatt az estét, hogy sajnos csak üres kézzel tudnánk odaállítani. Ebben a bejegyzésben hét tippet gyűjtöttem össze, amik segíthetnek abban, hogy ügyesebben bánjunk a megkeresett pénzünkkel.3c452adab2f82c166590bf898966e338.jpg

  1. Legyen mindig egy célkitűzésed, amire gyűjtesz! Ezek általában nagyobb volumenű dolgok: utazás, egy új tévé vagy egy régóta kinézett designer táska. Ha ez a cél lebeg majd a szemed előtt kétszer is meg fogod gondolni, hogy vajon tényleg szükséged van-e az ötödik nude rúzsra a sminkkollekciódba. Ha erről le tudsz mondani, akkor ez a pénz már mehet is a gyűjtő dobozkádba.
  2. Biztosan hallottátok már Ti is azt a szót, hogy "impulzív vásárlás". Ez azt jelenti amikor bemész cél nélkül egy boltba "csak úgy nézelődni" és ami megtetszik az bizony haza is fog veled menni. Leginkább a kasszáknál figyelhető meg ez a jelenség, ahová jellemzően olcsó kis apróságokat pakolnak, mint például telefontok, kulcstartó, rágó vagy csoki. Ezért fontos, hogy írj bevásárlólistát, mert így sokkal kisebb rá az esély, hogy elcsábulj egy új fajta édesség láttán és tényleg csak azt fogod megvásárolni, amire valójában szükséged van.
  3. Az előző ponthoz kapcsolódik még az "Aludj rá egyet!" módszer. Meglátsz egy leértékelt hátizsákot a boltban, amire Neked feltétlenül szükséged van. Biztos? Mérlegeld picit a helyzetet! Gondold át mennyire tudnád kihasználni, nincs-e már esetleg hasonlód. Ha még másnap is úgy érzed, hogy kell Neked, akkor irány a bolt. Az esetek 70-80 százalékában rá fogsz jönni, hogy rossz döntést hoztál volna, ha azonnal megveszed, amit kinéztél.
  4. Fizess készpénzzel!  Egy gyorsétterem-láncnál megfigyelték, hogy azok az emberek, akik kártyával fizetnek akár 23%-kal is többet költenek. Ez azért van, mert a pénzt egy megfoghatatlan bankszámláról emljük le, így nem tűnik fel egyből a "hiány". Ellenben a készpénzes fizetésnél azonnal szemmel látható, hogy mennyivel lett kevesebb a pénztárcánkban. Biztosan hallottuk már azt a kérdést, hogy "Mennyibe fájt?". Nem véletlen a kifejezés használata, mivel agykutatások kimutatták, hogy amikor kiadjuk a fizikailag megfogható pénzt a kezünkből, akkor az agyunk fájdalomért felelős része is aktiválódik. Szóval, ha nem szükséges inkább hagyd otthon a kártyád és ezzel is vissza tudod fogni picit a költekezésed.181b462c8a348bb072c6e1243fe44dad.jpg
  5. Borítékolj! Év elején címkézz fel pár borítékot különböző céloknak: festésre, mosógépre, nyaralásra. Minden hónapban tegyél ezekbe annyi pénzt, amennyit rá tudsz szánni. Motiváló lesz amikor látod majd hogyan gyűlik a pénz a spanyol utazásra és így havonta akár még többet is hajlandó leszel beletenni a kis pénztárolódba, így sokkal hamarabb is össze tudod gyűjteni az összeget, mint ahogyan azt eltervezted.
  6. Személyes kedvencem az 53 hetes persely. Tavaly már végigcsináltam és idén is elkezdtem. Fontosnak tartom, hogy olyan perselyt válasszatok hozzá, amit nem tudtok kinyitni, így nem áll fenn a veszély, hogy olykor-olykor megdézsmáld a tartalékaidat. Csinálhatod 20, 50, 100 vagy akár 200 forintossal is. Én az 50 forintos változatot csinálom. Annyi a lényege az egésznek, hogy az első héten amikor elkezded először csak 50 forintot dobsz be, a másodikon 100 forintot, utána már 150-et és így tovább minden héten 50 forinttal növelve a bedobandó összeget. Így év végére 70.000 forintot is össze tudsz gyűjteni magadnak ezzel a módszerrel.
  7. Még egy alkalmazást szeretnék Nektek ajánlani: a Koin-t. Ez egy költségkövető alkalmazás, amibe fel tudod jegyezni és kategorizálni a mindennapi kiadásaidat, de a bevétele(i)det is beleírhatod. Láthatod, hogy mennyi az aktuális egyenleged,ami rendelkezésedre áll. Heti, havi és éves nézetben is meg tudod nézni mire mennyit költesz összesen, így elemezheted azt is mi az amire kicsit többet adsz ki és esetleg tudnál rajta spórolni.

Remélem, hogy találtál olyan tippet, módszert a felsorolásból, ami hasznodra válik! Holnap hétfő szóval elkezdheted vezetni a kiadásaidat vagy bedobhatod az első 50 forintodat!

9be986128a614a2745262cc26f390e9f.jpg

Ha tetszett a bejegyzés akkor ne felejts el minket lájkolni a Facebook-on és bekövetni az Instagram oldalunkat(@fashionshipwithus), ahol minden nap megosztunk Veletek egy kis apróságot a mi hétköznapjainkból!

Puszi: Szancsi

Képek forrása: Pinterest

Süti-idő

Itt a hosszú hétvége, ideje sütni valamit!

Egy gyorsan és könnyen elkészíthető citromos kuglóf recepttel készültem nektek.

Ez a mennyiség egy normál kuglóf formához elegendő, de természetesen bármi másba is megsüthetitek.
img_8027.JPG

Amire szükségetek lesz:

  • 25 dkg kristálycukor
  • 25 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor

 Első lépésben a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverem, majd hozzáadom az olajat, vizet, citromhéját és levét. A lisztet és a sütőport egybeszitáljuk. 

img-8475.jpg

A tojásfehérjét habbá verjük, majd egy részét óvatosan a masszába forgatjuk. Ezután finoman hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, majd a maradék tojáshabot. Ennél a receptnél is figyeljünk, hogy a tojásfehérje habot ne törjük össze! Ha esetleg más formában sütjük, a tetejét megszórhatjuk durvára vágott dióval vagy szeletelt mandulával.

img_8016.JPG

 160°-os sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. Természetesen ez sütőtől is függ, mielőtt kiszedjük tűpróbával ellenőrizzük! Ha kihűlt, porcukorral tálaljuk.
img_8021_1.PNG

 

Elkészített süteményeiteket ne felejtsétek el feltölteni Instagramra. Használjátok a #fashionshipwithus hashtaget, illetve jelöljétek meg oldalunkat, amit a @fashionshipwithus név alatt találtok meg. Ha pedig tetszett a bejegyzés és nem szeretnétek lemaradni a többiről sem, akkor lájkoljatok minket a Facebook oldalunkon, ahonnan elsőkézből értesülhettek a legfrissebb posztokról.

1 pulóver - 4 outfit

Sokszor annyira megszokjuk, hogy egy-egy pulóverünkhöz csak a már jól bevált farmerünket vesszük fel a kedvenc cipőnkkel párosítva, hogy el is feledkezünk róla mennyi lehetőség és variáció van benne. Persze fontos, hogy a kombinálni kívánt darab ne rikító neon sárga legyen, mert ahhoz tényleg nem tudunk túl sok mindent felvenni. Többek között ezért is tartom fontosnak, hogy mindenkinek legyen egy basic darabokból álló rész a gardróbjában.  Egy szürke harangujjú H&M pulcsit választottam ki, ami köré négy szettet is felépítettem. Több stílusban állítottam össze az outfiteket: sportos, rohangálós, randizós és egy esti mászkálós. Nézzük is a képeket:

snapseed.jpg

snapseed-2.jpg

snapseed-3.jpg

snapseed-4.jpg

snapseed-5.jpg

snapseed-7.jpg

snapseed-6.jpg

  • Sapka, cipő: Nike
  • Nadrág: Zara
  • Hátizsák: H&M
  • Óra: Fossil

snapseed-8.jpg

snapseed-10.jpg

snapseed-9.jpg

snapseed-11.jpg

snapseed-12.jpg

snapseed-2_ma_solat.jpg

snapseed_ma_solat.jpg

  • Napszemüveg, tüllszoknya, zokni: H&M
  • Táska: Michael Kors
  • Cipő: Nike

snapseed-14.jpg

snapseed-15.jpg

snapseed_ma_solat_2.jpg

snapseed-16.jpg

snapseed-17.jpg

snapseed-18.jpg

  • Nadrág, zokni: H&M
  • Táska: Mango
  • Cipő: Adidas

snapseed-26.jpg

snapseed-27.jpg

snapseed-23.jpg

snapseed-25.jpg

snapseed-24.jpg

  • Nadrág: Primark
  • Táska: H&M
  • Gumicsizma: Hunter

 

Reméljük sikerült pár olyan részletet kiragadnotok a képekből, amiket esetleg át tudtok ültetni a saját öltözködésetekbe is! Nektek melyik összeállítás tetszett a legjobban a négy közül? Írjátok meg nekünk kommentben!

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a többiről sem, akkor lájkolj minket a Facebook oldalunkon, illetve kövess minket Instagramon (@fashionshipwithus), ahol minden nap inspiráló képeket osztunk meg!

Puszi: Szancsi

Tavaszi trendszetterek

Szép lassan beköszönt a már sokak által annyira várt tavasz. Éledezik a természet, hosszabbodnak a nappalok, az időjárás melegszik, a Fashionship pedig összegyűjti Neked a legforróbb tavaszi-nyári trendeket. Lássuk csak mit fogunk viselni a nagy divatházak tervezői szerint a következő szezonban:

Printek és virágminta 

Az idei tavasz nem csak a virágmintákról fog szólni. A képregényes printektől Andy Warholig mindenféle nyomtatott mintát megtalálhatunk majd a ruhadarabokon. De természetesen, akihez a virágok közelebb állnak, ő sem fog csalódni az idei kollekciókban.unnamed_1.jpgCalvin Klein, Versace, Dolce Gabbana, Saint Laurent

Pasztellszínek head-to-toe

A nyár típusoknak állnak kifejezetten jól ezek a színek és minden évben divatosak. A tipikus fagyi színek tetőtől talpig nyújtanak az alakunkon, igazi tavaszias érzést keltenek és divatossá teszik megjelenésünket. Az év színe a Pantone szerint az ultraviola. A legmerészebbeknek pedig ajánlom a rózsaszín-piros kombinációt, de nagyon figyeljetek az árnyalatok összepárosítására.unnamed_2.jpgMichael Kors, Hermes, Preen, Tom Ford

Denimkék

Hódít a 2000-es évek egyik kedvelt színe a tipikus denimkék vagy indigókék. Farmeren, ruhán, kabáton, a lényeg, hogy nincs koptatás, nincs szaggatás csak a letisztult szép, egyszerű megjelenés.unnamed_3.jpgFendi, Tom Ford, Alexander McQueen, Derek Lam

Az új anyag: a plasztik

A kifutók idei kedvenc anyaga, talán kicsit a futurisztikus megjelenés alapja és kiindulópontja. Ez a színes vagy éppen átlátszó műanyag, ami akár vízlepergető anyagként is működik, de tudjuk, hogy a divatban nem az eső miatt fogjuk hordani...unnamed.jpgChanel, Balmain, Burberry, Calvin Klein

Trenchcoat

Ha tavasz, akkor itt az átmeneti kabátok ideje. Ebben a szezonban a ballonkabátot nemcsak kabátként, hanem ruhaként is hordhatják a bevállalósabbak. Legyen az a tipikus mindenhez passzoló krémszín/bézs vagy idén még a kockás minta is hódít. Szerencséd van, ha ősszel vagy esetleg egy téli leárazás során már beszerezted, hiszen még most is hordhatod.unnamed_4.jpgMaison Margiela, Burberry, Alexander McQueen, Maxmara

Kicsit business

A kifutókat meghódították a ceruzaszoknyák. Ezzel kedvezünk azoknak, akik az üzleti életben dolgoznak és kötött szabályok szerint kell öltözködniük. Idén tavasszal minden bizonnyal nem csak a tipikus fekete lesz fellelhető az üzletekben, hanem találhattok majd kockásat, metálosat, absztrakt vonalakat, a lényeg hogy jó irányba befolyásolja az alakotokat. Megfelelő párosítás hozzájuk a kitten heels, és tudom ajánlani a szép selyem vagy extravagánsabb zoknikat a bátraknak.unnamed_5.jpgBalenciaga, Hermes, Gucci, Miu Miu 

Logómánia

Visszatértünk a márkák megjelenítéséhez. A nagy divatházak szeretnék ismét megmutatni, “ez a ruhadarab a miénk”. Mindenhol megjelennek a márkanevek, ruhadarabon, ékszeren és cipőn egyaránt.unnamed_6.jpgFendi, Gucci, Versace, Balenciaga

Ne feledjétek: ami divatos, nem biztos, hogy a te stílusod is! Nem kell megvenni mindig a legújabb ruhadarabokat, mert lehet, hogy egyáltalán nem leszel képes beilleszteni a gardróbodba és az öltözködésedbe. Tudd, hogy mi az, ami a te stílusodhoz a legközelebb áll!

Puszi: Emi

Képek forrása: Getty Images, Harper’s Bazaar, Vogue, Who What Wear

süti beállítások módosítása