F A S H I O N S H I P

F A S H I O N S H I P

Macaron - ahogy én csinálom

2018. március 04. - Fashionship

Melyik teasütemény minden kicsit is Insta-érzékeny lány kedvence? Hát persze, hogy a csodás kis macaronok! Ez a francia édesség már évek óta töretlen népszerűségnek örvend, hiszen mindenki megtalálhatja a saját ízlésének leginkább megfelelő szín- és ízösszeállítást a rengeteg variáció közül. Illetve valljuk be: képeken is remekül mutat kiegészítőként. Több recept is található hozzá az interneten, ez itt most talán az egyik legegyszerűbb, amit bemutatok.

 Hozzávalók:

  • 200 g porcukor
  • Csipet só
  • 180 g tojásfehérje
  • 250 g porcukor
  • 220 g mandula liszt/darált mandula

 Mivel a mandulaliszt ára elég borsos ezt akár helyettesíthetjük általunk darált szeletelt mandulával, ha szeretnénk egy kicsit költséghatékonyabbak lenni.

 250 gramm porcukrot és a darált mandulát összekeverjük. Szerintem egy habverővel a legegyszerűbb ez a művelet.

 Ezután 200 gramm porcukrot, a sót és a tojásfehérjét kemény habbá verjük. De vigyázzunk, hogy ne verjük túl! Szép, egynemű fényesnek kell lennie.

 Következhet a színezés, az ételfesték hozzáadása. Ha por állagú a festékünk, akkor a mandulaliszthez, ha gél állagú, akkor a tojásfehérjéhez keverjük.

Finoman összeforgatjuk a fehérjét a mandulaliszttel. Figyeljünk rá, hogy ne törjük össze a habot.

 Szilikon lappal vagy sütőpapírral bélelt tepsibe köröket nyomkodunk. Ha van sütőformánk, akkor akár szív vagy unikornis alakú is lehet a süti. Csak a képzeletünk szabhat határt.

img_7881.JPG

 A tepsit finoman az asztalhoz ütögetjük, hogy a macaronok elterüljenek és a buborékok feljöjjenek.

1 órát pihentetjük őket így, amíg bőrös nem lesz a tetejük. Ez annyit tesz, hogy ha hozzáérünk, akkor nem ragad a hab az ujjunkhoz, sima felülete marad ezután is.

150 fokon 10-15 percig sütjük. Ez persze a sütőtől is függ. Én alsó sütést alkalmaztam. img_7882.JPG

Ha úgy érezzük, hogy a macaronok elmozdulnak, ha hozzáérünk vagy a közepe még nyers, akkor fakanállal támasszuk ki és 100 fokon szárítsuk még egy kicsit a tetőket.

 A színt általában a jellegéhez válasszuk, de ezt persze mindenki a saját ízlésének megfelelően alakíthatja. img_7885_4.JPG

Íze a benne lévő ganachetól függ. Ízesítése általában valamilyen aromával vagy pürével történik.

 Alap ganache receptek(csoki:tejszín):

  • Étcsoki 2:1
  • Tejcsoki 2,5:1
  • Fehér csoki 4:1   

img_7905.JPGReméljük sikerült meghoznunk a kedved, hogy előkapd a habverődet! Ha elkészíted a süteményt ne felejtsd el feltölteni Instagramra és megjelölni az oldalunkat (@fashionshipwithus)! Várjuk az elkészült remekműveket!

Puszi: Kira

The Fancy Crew

Funfactek rólunk

Emi

Kira

Szancsi

1. Ha nem itt élnék tuti pandagondozó lennék. 1. Jöhet minden, ami unikornisos. 1. Mindig nagyon gyorsan sétálok. Ha késésben vagyok, ha nem.

2. Nem tudom felrakni a             Pombäres tetkót.

2. Cipőmániás vagyok. 2. Szeretek mások számára kényelmetlen helyzetekben ülni, aludni, feküdni, BÁRMIT csinálni.
3. Szívecskéket szeretek minden mennyiségben. 3. Sosem ismerem azokat a divat kifejezéseket, amikről a Crew többi tagja beszél. 3. Ajaktermék mániás vagyok.
4. Ha van mesterien finom sütemény, az a macaron, de a fánkok sem utolsók. 4. Imádok aludni reggel, napközben, bármikor. 4. 35/36-os lábam van.
5. Nem tudom emberek hogy tudják szeretni a macskákat. 5. A horror filmeket először mindig valóságosnak hiszem. 5. Félek a fodrászoktól.
6. Egy hétköznapi lány különleges álmokkal. 6. Nagy kedvencem a Balea dinnyés fátyolmaszkja. 6. Imádok a Crew többi tagjának értelmetlen, agybomlasztó mémeket, videókat küldeni.
7. Shoppingnapok és fashionweekek nélkül nem létezik élet. 7. A kiskutyám, Sziriusz mindig vinnyog a mentővel és a harangokkal együtt. 7. Gyűjtöm a szép üvegeket, poharakat.
8. Kiakasztom a barátaimat azzal, hogy nem ismerem a meséket, amiket néznek. 8. Kívülről fújom a Lagzi Lajcsi mixet. 8. Meg tudom fordítani a nyelvemet a számban.
süti beállítások módosítása