Itt a hosszú hétvége, ideje sütni valamit!
Egy gyorsan és könnyen elkészíthető citromos kuglóf recepttel készültem nektek.
Ez a mennyiség egy normál kuglóf formához elegendő, de természetesen bármi másba is megsüthetitek.
Amire szükségetek lesz:
- 25 dkg kristálycukor
- 25 dkg liszt
- 4 db tojás
- 1 db citrom
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
Első lépésben a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverem, majd hozzáadom az olajat, vizet, citromhéját és levét. A lisztet és a sütőport egybeszitáljuk.
A tojásfehérjét habbá verjük, majd egy részét óvatosan a masszába forgatjuk. Ezután finoman hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, majd a maradék tojáshabot. Ennél a receptnél is figyeljünk, hogy a tojásfehérje habot ne törjük össze! Ha esetleg más formában sütjük, a tetejét megszórhatjuk durvára vágott dióval vagy szeletelt mandulával.
160°-os sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. Természetesen ez sütőtől is függ, mielőtt kiszedjük tűpróbával ellenőrizzük! Ha kihűlt, porcukorral tálaljuk.
Elkészített süteményeiteket ne felejtsétek el feltölteni Instagramra. Használjátok a #fashionshipwithus hashtaget, illetve jelöljétek meg oldalunkat, amit a @fashionshipwithus név alatt találtok meg. Ha pedig tetszett a bejegyzés és nem szeretnétek lemaradni a többiről sem, akkor lájkoljatok minket a Facebook oldalunkon, ahonnan elsőkézből értesülhettek a legfrissebb posztokról.