F A S H I O N S H I P

F A S H I O N S H I P

Cake pop time

2018. április 09. - Fashionship

Gyermekkorunk egyik kedvenc édessége a nyalóka. Ennek újraértelmezése napjaink népszerű süteménye a cake pop. A süti masszát egy nyalóka pálcára vagy hurkapálcára tűzzük és csokiba mártjuk, illetve kedvünk szerint díszítjük.

Bármilyen tortából - például vörösbársonytorta vagy sacher - , vagy egy nem lágy kókuszgolyó alapból is elkészíthető, viszont az én személyes kedvencem a sacherből készült cake pop.img_8477.jpgHozzávalók a piskótához:

  • 150 g vaj
  • 75 g porcukor
  • pici vanília aroma
  • 6 db tojás
  • 150 g étcsoki
  • 7 g kristálycukor
  • 150 g liszt
  • 5 g sütőpor

Első lépésként megolvasztjuk a csokoládét. A tojásokat szétválasztjuk. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután belekeverjük az olvasztott csokoládét. Közben a tojásfehérjéből és a kristálycukorból habot verünk, és a liszttel felváltva óvatosan a csokoládés vajas alapba keverjük. 180°C-on 40-45 percig sütjük enyhén gőzös sütőben.img_8478.jpgEzután, ha kihűlt, szétmorzsoljuk és 50 g vajjal, illetve 100 g Phildelphia krémsajttal összegyúrjuk. Aki szeretné, hogy könnyebben menjen, baracklekvárt is használhat hozzá. A masszából golyókat formázunk és beleszúrjuk a pálcikákat. Kicsit pihentetjük őket majd kedvünk szerint ét-, tej- vagy fehércsokiba mártjuk, és díszítjük.img_8479.jpgSütőpapírra tesszük őket, úgy, hogy a pálcák felfelé állnak. Ennél a módszernél a nyalókánk „teteje” lapos lesz és tálalni is így tudjuk majd. Azonban ha van otthon hungarocell - vagy valami ehhez hasonló anyag - akkor beleszúrhatjuk a kész cake popokat, így rendes nyalóka alakot kapunk.img_8480.jpgimg_8476.jpgRoppant egyszerű az elkészítése és a végeredmény nagyon mutatós. Kedvelt rendezvények, ahol láthattok ilyen desszerteket: esküvőkön, céges rendezvények desszertasztalain, kiállításmegnyitókon. Ha Te is kedvet kaptál hozzá, várjuk a szebbnél-szebb, rózsaszínebb, díszesebbnél cukibb cakepopjaitokat Instagramon és Facebookon is.

Puszi: Kira

A bejegyzés trackback címe:

https://fashionship.blog.hu/api/trackback/id/tr4713821718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása