Gyermekkorunk egyik kedvenc édessége a nyalóka. Ennek újraértelmezése napjaink népszerű süteménye a cake pop. A süti masszát egy nyalóka pálcára vagy hurkapálcára tűzzük és csokiba mártjuk, illetve kedvünk szerint díszítjük.
Bármilyen tortából - például vörösbársonytorta vagy sacher - , vagy egy nem lágy kókuszgolyó alapból is elkészíthető, viszont az én személyes kedvencem a sacherből készült cake pop.Hozzávalók a piskótához:
- 150 g vaj
- 75 g porcukor
- pici vanília aroma
- 6 db tojás
- 150 g étcsoki
- 7 g kristálycukor
- 150 g liszt
- 5 g sütőpor
Első lépésként megolvasztjuk a csokoládét. A tojásokat szétválasztjuk. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután belekeverjük az olvasztott csokoládét. Közben a tojásfehérjéből és a kristálycukorból habot verünk, és a liszttel felváltva óvatosan a csokoládés vajas alapba keverjük. 180°C-on 40-45 percig sütjük enyhén gőzös sütőben.Ezután, ha kihűlt, szétmorzsoljuk és 50 g vajjal, illetve 100 g Phildelphia krémsajttal összegyúrjuk. Aki szeretné, hogy könnyebben menjen, baracklekvárt is használhat hozzá. A masszából golyókat formázunk és beleszúrjuk a pálcikákat. Kicsit pihentetjük őket majd kedvünk szerint ét-, tej- vagy fehércsokiba mártjuk, és díszítjük.Sütőpapírra tesszük őket, úgy, hogy a pálcák felfelé állnak. Ennél a módszernél a nyalókánk „teteje” lapos lesz és tálalni is így tudjuk majd. Azonban ha van otthon hungarocell - vagy valami ehhez hasonló anyag - akkor beleszúrhatjuk a kész cake popokat, így rendes nyalóka alakot kapunk.Roppant egyszerű az elkészítése és a végeredmény nagyon mutatós. Kedvelt rendezvények, ahol láthattok ilyen desszerteket: esküvőkön, céges rendezvények desszertasztalain, kiállításmegnyitókon. Ha Te is kedvet kaptál hozzá, várjuk a szebbnél-szebb, rózsaszínebb, díszesebbnél cukibb cakepopjaitokat Instagramon és Facebookon is.
Puszi: Kira